fbpx

Svanenmärkt semesterboende på Gotland väljer Orbital Shower

July 5, 2021

Bostadsrättsföreningen Skogsnyckeln är en del av den nya klimatsmarta semesterdestinationen Vidhave norr om Visby. Nova Nature Group, som bygger de 22 Svanenmärkta trähusen, har valt en annorlunda väg när det gäller driften som ger varje husägare större möjligheter att påverka sin egen energi- och vattenförbrukning. Orbital Systems är stolt samarbetspartner och alla husen kommer nu att förses med marknadens enda cirkulära duschlösning - Orbital Shower.

Valet av Orbital Shower är en viktig del i vår ambition att bli klimatpositiva.
Jens Hjelte
Delägare Nova Nature Group

Vacker natur och höga miljökrav

Vidhave är det nya namnet på det havsnära område utanför Visby där Snäck Camping tidigare låg. Området är vackert beläget bland gotländska tallar och de 22 ekocertifierade trähusen som nu ska uppföras har alla utsikt mot havet. Men bygget av bostadsrättsföreningen är bara början. Nova Nature Group vill med Vildhave skapa en ny kultur kring semesterboende med minimalt miljöavtryck, och under de kommande fem åren kommer mycket att hända här. Jens Hjelte är delägare i Nova Nature Group:

- Vi utvecklar platsen för att välkomna miljömedvetna familjer och enskilda personer som söker en aktiv semester i vacker miljö. Här kommer hotell, spa och ytterligare semesterbostäder att byggas, och som alla skapas med högt ställda miljökrav och i harmoni med den gotländska naturen.

Orbital Systems stolt partner

Att spara på världens resurser, och i synnerhet vatten, är ett viktigt bidrag till en mer hållbar framtid. Vidhave är ytterligare ett bevis på människors önskan att leva hållbart, både i vardagen och på semestern. När nu Nova Nature Group väljer Orbital Systems som partner och installerar Orbital Shower i alla husen, läggs projektet till en växande skara av privathem, hotell och sportanläggningar som alla redan sparar miljontals liter vatten varje år.

Det är fantastiskt kul att få bidra till det första större cirkulära projektet på Gotland.

Peter Bixe
Vice vd Orbital Systems

Husägarna kan spara upp till 90% av vattnet

Medlemmar i Brf Skogsnyckeln står själva för sina egna kostnader för inomhusklimat och vatten. Detta skapar incitament för ett medvetet och hållbart ägande. Genom att installera Orbital Shower kan bostadsrättsinnehavarna spara upp till 90% av vattenåtgången och 80% av energiåtgången jämfört med en vanlig dusch. Så skapas ett hållbart semesterboende som har framtiden för sig.

Vill du inkludera Orbital Shower i ditt kommande projekt? Hör av dig så kontaktar vi dig.

Share

Stay in the loop with us

Stay updated with our latest news, smart tips and much more.
Sign up to our newsletter

Follow Us

To enjoy maximum performance on our website, please update your browser.

Welcome to Orbital

Choose your location

Sweden Denmark International
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram