fbpx

Sturebadet väljer Orbital Shower för ett smartare användande av vatten

March 22, 2021

Sturebadet väljer Orbital Shower för ett smartare användande av vatten. I sin löpande strävan mot att förbättra sitt hållbarhetsarbete har Stockholms anrika hälsoinstitution Sturebadet nu ingått ett samarbete med det revolutionerande klimat-tech bolaget Orbital Systems. I och med samarbetet kommer Sturebadet nu börja införa deras högteknologiska duschsystem Orbital Shower i sina faciliteter på Stureplan. Duschsystemet Orbital Shower kan spara upp till 90% av vattnet och 80% energi, samtidigt som komforten ökas och vattnet blir renare än vanligt duschvatten.

"Med Världsvattendagen i centrum vill vi sätta fokus på ett smartare användande av vatten. Vatten är en global bristvara och att slösa med denna begränsade tillgång tillhör dåtiden. Därför känns det helt naturligt för oss att ta nästa steg i vårt fortsatta hållbarhetsarbete. Säger Johan Åkerlund, Sälj- & Driftschef, på Sturebadet AB.

"I och med att  grunden i vår verksamhet kretsar kring just vatten välkomnar vi smarta innovationer som Orbital Shower med öppna armar."

Johan Åkerlund
Sälj- & Driftschef, på Sturebadet AB.

Sturebadet kommer nu med hjälp av Orbital Shower att kunna spara miljoner liter vatten per år och samtidigt öka komforten för sina gäster. En person förbrukar ca 70 liter vatten om dagen när man duschar och med Orbital Systems teknik kan vi spara upp till 90% av detta. Skulle Orbital Systems teknik användas av Skandinaviens hela befolkning på ca 20 miljoner, då skulle vi spara ca 1 260 000 000 liter vatten, varje dag.

"Vi tycker det är riktigt kul att se en av Sveriges mest anrika och respekterade badinrättningar, Sturebadet, ta initiativet och gå först med att på riktigt göra en skillnad i sitt användande av vatten genom att implementera vår revolutionerande teknik. Det gör att våra gamla anrika traditioner kan leva vidare utan att behöva kompromissa med att använda mer än nödvändigt av naturens resurser", säger Peter Bixe, Vice President Sales Marketing, Orbital Systems.

Samarbetet inleds i samband med Världsvattendagen 22/3 och kommer att löpa tillsvidare framöver.


Om Sturebadet AB

Sturebadet är en koncern bestående av två spa- & gymanläggningar – Sturebadet i Sturegallerian och Sturebadet Marina Tower i Nacka. De senaste åren har stora satsningar inom hälsa även resulterat i specialistläkarmottagningen Sturebadet Läkarmottagning, med inriktning på preventiv hälsa och Sturebadet Health Strategy som hjälper företag att bota ohälsa på arbetsplatsen. Med dessa tre bolag är visionen att vara ett hälsans tempel för både människor och företag.

Share

Stay in the loop with us

Stay updated with our latest news, smart tips and much more.
Sign up to our newsletter

Follow Us

To enjoy maximum performance on our website, please update your browser.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram