fbpx

Orbital Systems Tar in Över 40 Miljoner Sek I Nyemission

May 21, 2015

ORBITAL SYSTEMS är ett entreprenörsdrivet företag i Malmö med världsledande miljöteknik inom vattenåtervinning som sedan den kommersiella lanseringen av dess banbrytande duschsystem, i dagsläget har sparat över en miljon liter vatten. Företaget har tagit in en investering på drygt fem miljoner dollar, över 40 miljoner svenska kronor, från investerare som inkluderar Skype-grundaren Niklas Zennström och den Kalifornien-baserade entreprenören och investeraren David Epstein.

Andra investerare är familjen af Jochnick, entreprenören Peter Enberg och Rosengård Invest AB, som leds av Ljubo Mrnjavac, Mårten Öbrink, VD för inkubatorn Minc, samt Dendera Ventures AB, som leds av Thomas Wiklund. Alla dessa är baserade i Sverige.

Kombinationen av svenskt riskkapital och strategiskt kapital från USA kommer att stödja ORBITAL SYSTEMS övergång från en startup till ett globalt marknadsorienterat företag. ORBITAL SYSTEMS kommer att fokusera på strategiskt utvalda marknader såsom Kalifornien där vattenbrist är ett påtagligt problem och samtidigt fortsätta med sin FoU-verksamhet vars ändamål är en ständigt förbättrad användarupplevelse.

ORBITAL SYSTEMS är ett prisbelönat startup inom miljöteknik från Malmö. Bolaget styrs av grundaren och VD:n Mehrdad Mahdjoubi som ligger bakom världens mest effektiva duschsystem, ”Shower of the Future”, vilken sparar upp till 90% vatten och 80% energi samt ger högre komfort och hygien. Företaget hoppas att med hjälp av den senaste injektionen av kapital kunna spara över en miljard liter vatten tills slutet av nästa år.

Mehrdad Mahdjoubi, grundaren av ORBITAL SYSTEMS säger:

”Vi är övertygade om att med stöd från dessa erfarna och välrenommerade investerare, kan vi uppfylla nästa fas av vår plan där vi utvecklar vår verksamhet så att vi når marknader utanför Sverige, där det råder brist på vatten på riktigt.”

"Vi vill bidra till att skapa en mer hållbar framtid. Vår produkt har blivit beprövad, såld och installerad på en mängd olika anläggningar i Sverige. Vi är nu redo att expandera och ta oss an vårt mål att hjälpa människor över hela världen att spara energi och vatten."

Företaget inspirerades av ett akademiskt samarbetsprojekt med NASA och lanserades under Skype-grundaren Niklas Zennströms mentorskap.

ORBITAL SYSTEMS har redan installerat och sålt till duschar ett större antal platser i Sverige. Detta inkluderar flera offentligt ägda anläggningar, Sveriges största byggföretag, Försvarsmakten, en flyktingförläggning, en fotbollsarena, ett lyxhotell samt gym och badhus.

Share

Stay in the loop with us

Stay updated with our latest news, smart tips and much more.
Sign up to our newsletter

Follow Us

To enjoy maximum performance on our website, please update your browser.

Welcome to Orbital

Choose your location

Sweden Denmark International
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram